Blogger Widgets

Friday, 2 March 2012

Exam

lama sudah tak update blog . jyeah !
busy , busy , busy , busy , busy !
urghh .
haha . tak baik merungut . kan3 ?
:)

2/3/2012 . 
bermulanya exam UP1 
sejujurnya , sy shock giler tengok paper bm .
perubahan yg sgt besar !
bahagian B - 350 pp ??
sy pikir sy xkan dpt tulis sbnyak tuu 
tp . check2 . 432 pp . haha
slamat :')

erm . minggu nie . sy diberi dugaan yg sgt mencabar
hampir stiap mlm sy menangis mengenang apa yg tlah terjd .
ianya sgt menyakitkan dan tiada siapa yg akn faham .
:'(

tp sy coba tuk tabah . sy pasti akn ada hikmah nya nanti
ya . sy yakin . :'(

coret by - meiimey -

Wednesday, 8 February 2012

Bermulanya Kehidupan Single ! yeay !

homework bnyak sgt sampaikan nak update blog pun ssah .
tengok .


sorry la . camera tak cun . huhu

bnyak yg sy nak citer nie .
sy dh single sudah . psl apa ? nak tau erk ? hihi :3
psl curang la tuu . apa lg .
tp xpe la . kali nie sy btol2 tabah menjalani smua tu .
dh tak nangis da mcm dlu2 .
kite dh besar :)
dh pandai berfikir .

kali nie , dgn mata kpala sy sendiri yg nmpak bukti
yg dia mseh contact dgn ex dia .
sy curi2 selongkar la bilik dia tuu .
busted jugak akhirnye .
dia mseh kuasa nak sroh sy ambik balik teddy dia yg sy
kembalikan tu . haii . apa ke hal la dgn mamat tuu yerr .
tp . satu hal je yg sy tau . sy xkan kembali kat dia lg .
ckup la slama nie dia main2kan sy .
dlm hal nie , sy cuba tuk tidak menyalahkan sapa2 .
nie smua dh takdir Tuhan . ada hikmahnye . :)

skrang nie , lebih baik sy tumpukan perhatian je kat Book .
not FaceBook tau . hihi :3

9/4/2011 - 7/2/2012 
dh dekat nak 10 bln sudah kami berdua . tapi apakan daya .
dh takde rezeki nak teruskan hubungan nie .
sy nie jenis yg xsuka simpan brg2 pemberian bekas kekasih .
bikin KLMJ je la - Kenangan Lama Mengusik Jiwa -

Valentine Day ? alaa . dr dlu lg sy xpnah sambut pun .
stiap kali je valentine , gerenti single . ahaha . takdir sy la tuu .
skadar tengok2 je la couple2 d lua sana tu pun dh ckup :)

dh2 . out of topic .
sy nak update homework pulak pas nie . hihi :3
nak suroh ckg2 follow . haha

coret by - meiimey -

Sunday, 5 February 2012

Malam yg Indah d Waterfront :)

nie br je balik dr waterfront . jalan2 with family + family me cousin
- Lonelyy Xiian -
letih arh . tp bestt !
romantik sgt2 kat situ . kalau la sy dpt jln2 bsama si dia kan indah :)
hihi :3
tp sebaliknya pulak terjd . sy bertengkar lg dgn dia .
dia buat endah tak endah je dgn sy . perempuan mne tak sakit aty kan ? 
bila sy marah2 . dia mula la tak suka .
slah ka sy bersikap demikian ?? :'(

skarang nie sy tengah lyn drama Semerah Cinta Stiletto .
sy mseh ingat . masa sy sambut birthday ke-15 thn lpas . 
drama nie sbhagian dr knangan kami berdua . 
masa tu drama nie ditayangankan . sy d rmh sendiri .
dan dia pulak d rmh dia sendiri . 
asal iklan jer mesti kami calling2 dan share2 psl drama tu .
giler kan ? hehe . rindu sgt2 dgn smua tu !

coret by - meiimey -

Saturday, 4 February 2012

Si dia yg satu

nie sy nak crita ckit psl - LOVE STORY - sy .
sy knal dia dh lama cuma xnak luahkan prasaan jer . 
sbb masa tu dia dh ade yg punyer .
sy simpan je dalam2 prasaan tu .

9/4/2011 - Sabtu
adalah hari sy mula mengukir kisah cinta remaja bersama si dia .
dia 19 thn dan sy 15 thn . 
dia chubby . sederhana tinggi . putih ( x la putih sgt ) haha
langsong x sesuai dgn sy
yg bdan kcik . kontot . itam manis nie .
tp
dia slalu ckap dia tak kisah tentang luaran sy 
tu yg membuatkan sy rsa dihargai :')

sejujurnya , sy tahu menahu tentang kisah dia bsama kekasih lama .
mereka smua memang cntekk dan putih . sesuai sgt dgn dia .
kdg2 sy slalu bfikir . layak ka sy ?
rsa nak nangis je .

kisah kami berdua tak la bhagia sgt . bnyak rintangan .
sampai kan sy pun rsa nak putuskan je hubungan nie .
tp
dia tak nak tinggalkan sy .
sy slalu tanya dia "knape awk payah sgt nak lupe kan sy? "
dia akn jwb "sbb sy mmang sygkan awk! "
tak mudah bg sy tuk percaya smua tu sbb kisah lama kami yg lalu .
dia sygkan org laen tp tak nak mengaku .
skarang nie pun sy mseh bingong nak buat ape . 
sy hnya dpt menyayangi nya seperti dulu .
walaupun sy tahu hakikatnya , dia tak syg sy .

mesti korg smua pikir sy nie bodoh kan ?
yer , sy mmang bodoh . bodoh sgt2 !
snang d tindas , snang d tipu & snang d pengaruhi .
dh la , tu smua sy tak kisah pun .
takdir Tuhan . sy akn cuba tuk trima dgn hati yg tabah :')
ada hikmahnya dr smua ini . kan ?

nie sy share ckit gamba si dia . gamba kami berdua dh takde da .
dh sy delete smua bila kami putus slama 2 minggu (26/10-9/11/2011)


sy pernah curangkan dia . sy buat tu pun sbb nak balas dendam kat dia .
kalau dia boleh . nape sy tak . kan ?
tp sy curang tak lama . belum smpai shari pun .
sy jujur dgn dia yg sy pnah duakan dia .
apa lagi , jd gila la dia 
tp tak lama sbb laky yg curang dgn sy tu jaoh sgt .
tak dpt la dia pergi kejar . haha 

dlm tempoh beberapa jam sy curang tu . sy dh cukup rsa bersalah yg teramat sgt !
sampai nangis sy dibuat nya .
rsa bersalah betol2 menguasai diri .
jd sy ambil kputusan tuk putus je dgn laky tu . 
dan kembali setia bsama si dia .
skali lg . bodoh kan sy ? haha

sy dh puas nangis utk dia slama kami bersama 
tp
sy tak pernah menyesali hal itu pun . sbb sy mmang syg sgt2 kat dia .
sampai hari nie , sy mseh meragui dia .
tkut sgt2 kalau dia curang lg .
hm :'(

panjang sgt ke sy taip nie . alaa , sorry la .
hihi :3
ok la , ok la . i'm done !
nie la serba sdikit tntang khidupan sy .
thanks for reading :)

coret by - meiimey -

Smangat blog ! oh yeah ! :)

hy guys ! 
guess what ,, i'm falling in love with my blog !
arghh ! undeniable !
dlu kan , on je lappy gerenti FACEBOOK .
tp skarang , on je terus BLOG - GIRLS CORNER
hihi :3

psl blog nie , sy nak share ckit crita cam mne 
sy dpt nma utk blog nie
n
apa tujuan sy buat blog .

nma blog nie , abg sy yg sarankan . mula2 sy nak
title kan blog sy - A GIRL STORY
tp
tak dapat laa . ihh ! geram2 ! bncik sgt ! 
but what the heck . GIRLS CORNER pun cntek gak . kan ?
sbb blog nie nma GIRLS . tu la sy guna theme colour - purple & pink .
ade la jga campur warna laen . sy tak la minat sgt dgn pink nie .
tp bila dh decorated blog nie dgn pink . 
nmpak cntek sgt . lembut n menceriakan
hihi :3

n

tujuan sy buat blog nie pulak .
bkn utk famous or what so ever .
sy buat blog nie utk share story sy . kira cam diari peribadi
tp
tak la peribadi sgt pun . blog nie tuk tatapan umum kan . haha

coret by - meiimey -

Slamat Pagi .. haha

tengok ? sy blom tido lg nie ! 
syok sgt decorate blog nie .. akhirnya ada kmajuan jga kan ?
ahaha .. ngantok sudah -.-''
but
memadai :)
k guys ,, bye2 all .. ada rezeki kita bjumpa lg .. hihi :P
gudmorning you all ! May God Bless us ..

coret by - meiimey -

Blog Baru ! :3


wahh finally ! hari nie 5/2/2012 adalah perasmian blog br sy !

hy kwn2 ,, follow sy k ? sy br d blog nie .. 
nie sy nak share skit bio sy .. skit jer ,, tak bnyak ..
sy dr Sarawak (what a lovely state) berumur 15 thn .. 
5 september nanti baru la rasmi msok sweet 16 !
yeayy ! ^_^

#balik ke crita blog pulak
slalunye sy visit blog kwn2 ,, smua cntekk2 n menarikk ..
sy pun nak cuba buat gak .. blaja something yg br :)
slalu rsa nak buat tp takde msa ,, hari nie free sow dpt la daftar blog ..
wahh .. best nyeerr ! nmpak sakai kan ,, but .. thats who i am .. hihi :3

p/s :: sy msehh xpandai nak decorate n ubah2 blog nie , 
maklumla org br dikatakan ..
  sila beri tunjuk ajar :)

coret by - meiimey -